Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

„Од бегеша до прима“ – митровачки тамбурица фест

    Среда 13. 08 2014. године, у 20,00 часова, Житни трг: „Од бегеша до прима“ - II фестивал малих тамбурашких састава.
У случају лошег времена Фестивал ће се одржати у Позоришту „Добрица Милутиновић".

Циљ организовања ове манифестације јесте првенствено афирмисање тамбурашке музике и тамбурице као инструмента, али и неговање традиције, омугућавање сарадње и пријатељства „кафанских свирача“.

Фестивал ће окупити неколико тамбурашких састава и то:
ЛАГАНИ БЕЋАРАЦ из Сремске Митровице, ДА НЕ УМРЕ ТАМБУРА из Шашинаца, ШПРИЦЕР БЕНД из Гргуреваца, КУЗМИНЦИ – СРЕМСКИ ТАМБУРАШИ из Кузмина, СРЕМСКИ БЕЋАРИ из Сремске Митровице, МЕСЕЧИНА из Сомбора, НОЋ БЕЗ СНА из Новог Сада, ЛАКО ЋЕМО из Срема, ВУЧЕДОЛСКИ ЗВУЦИ из Вуковара, ПУЧЕ ЖИЦА из Сремске Митровице, ВЕСЕЛА МАШИНА из Сремске Митровице, БАНАТСКИ ШТИМ из Кикинде.

Први фестивал малих тамбурашких састава организовале су „Сремске новине“, којe су и овогодишњи медијски спонзор манифестације.
Од ове године, организацију овог догађаја преузео је Центар за културу “СИРМИJУМАРТ” у сарадњи са локалним тамбурашким бендовима, а у склопу фестивала фолклора „Срем Фолк Фест“. У тамбурашкој музици, митровчани и туристи моћи ће да уживају и током „Срем Фолк Феста“ од 09. до 12. августа у "Ракија бару", по завршетку фестивалских концерата.