Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Дан заљубљених - Дан „Отвореног срца“

  Широм света 14. фебруар је дан резервисан за заљубљене, ма колико година они имали. За оне чија је романса у току, овај по много чему посебан дан, је идеална прилика да "њему" или "њој" нешто од срца поклонимо, “отворимо своје срце” и шапнемо две магичне речи: ВОЛИМ ТЕ.
  Пошто се овај празник усталио и у нашим крајевима Центар за културу „Сирмиjумарт“ у сарадњи са Канцеларијом за младе и ђачким парламентом Економске школе „9.мај“ организовао је креативну радионицу „Отвори срце“ на градском тргу у Сремској Митровици.
Љубав може да се искаже на различите начине, речју, стихом, гестом или поклоном, а организатор се определио за оригами срца која су обрадовала пролазнике. Оригами је традиционална јапанска вештина креирања различитих модела од папира, па су на тргу прављена папирна срца која су, кад се „отворе“, у себи садржала симпатичну љубавну поруку. Ситна киша није омела организаторе који су поделили неколико стотина балона у облику срца и више од хиљаду оригами срца и љубавних порука. Митровчани су, уз инструкције организатора, могли да се опробају у оригами вештини и сами направе папирно срце намењено вољеној особи.