Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Концерт „Кад заигра срце у примаша”

  Тамбурашка музика, изузетна вредност културног наслеђа Панонске равнице, вековима је уткана у срце војвођанског поднебља, Срема, Сремске Митровице, оних који ту живе... Ту се и данас титраји жица тамбура преплићу, сједињују. Вештим покретима тамбураша, затитрају жице, забрује тамбуре... Звонким појем, кроз мноштво мелодијских токова, причају и неке давне и неке нове приче. И увек, кад тако заиграју тамбура жице, заигра и срце сваког тамбураша.

Концертом „Кад заигра срце у примаша”, под управом уметничког руководиоца и диригента Зорице Опачић, једну занимљиву причу, уз пој тамбура током сремскомитровачких „Новембарских дана”, свом Граду и свим љубитељима тамбурашке музике поклањају чланови Тамбурашког оркестра „СРЕМ”, Центра за културу „Сирмијумарт”. Као спој и прошлог и садашњег, она доноси шаролик репертоар мелодија традиционалне, класичне и филмске музике, интерпретиране на тамбури. За већину њих је аранжмане урадила Зорица Опачић. Сви који су ради да заједно са извођачима буду део ње, моћи ће то да остваре 25. новембра 2022. године, од 19 часова, у Барокној сали „Музеја Срема”.
Овим концертом, преданим дугогодишњим педагошким радом Зорице Опачић и врсним музицирањем младих тамбураша Оркестра „СРЕМ”, наставља се традиција очувања и популаризације тамбурашке музике у Сремској Митровици. Остваривши запажене и успешне наступе на музичким фестивалима, манифестацијама и такмичењима, у нашој земљи и иностранству, Оркестар је добио многе награде и признања.        
У име свих чланова Оркестра, Зорице Опачић и „Сирмијумарта”, организатора концерта, позив и добродошлица на концерт нека буду увертира за незаборавно дружење и рађање трептаја узајамно разиграних срца. То ће и једно позно јесење новембарско вече  обојити топлином и ведрим нотама.