Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Музичко-сценски програм „Бора и Ката”

 Парохијски дом при Храму Светог Кирила и Методија биће место радосног збивања, чему ће чар уметничког, младалачког и духовитог, под диригентском палицом, Тамаре Пајкановић, дати чланови Градског дечјег хора "Art Kids", Центра за културу „Сирмијумарт”.

Јединствени музичко-сценски програм, чији је назив „Бора и Ката”, за који је сценарио написала Тамара Пајкановић, биће изведен 28.12.2022. године у 19 сати. Организује га Центар за културу „Сирмијумарт”.
Спој глуме и певања најлепших староградских песама, овога ће пута донети посебне сцене и приче: надмудривања и досетке, проткане шаљивим текстом, специфичним за наш крај. У главној улози су деца: и као глумци и као певачи.
Једна прича више, једна песма више, уз Бору и Кату, одличан су повод и за један осмех више, нову радост и лепоту дружења уз музику, песму, глуму... Леп су и начин и поздрав за испраћај старе и добродошлицу предстојећој Новој години: у духу веселог, распеваног, младалачког, уз наду да ће и она бити таква и окићена осмесима, мудрим и дечјим.  А управо су „Бора и Ката” права прилика за то.