Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Тамбурашка комедија „Женидба на чардаку“

    Новосадски Нови Театар у сарадњи са тамбурашким оркестром „Романса“ свим љубитељима позоришта, комедије и добре тамбурашке музике, приређује несвакидашњу представу „Женидна на чардаку“.
Ова тамбурашка комедија, у режији Драгана Остојића, јединствена је позоришна форма која на сасвим нов и весео начин води публику у нека давна времена. Уз добро познату екипу глумаца и добру тамбурашку банду она спаја позоришну традицију, драмску књижевност, музику, војвођански менталитет, Стерију, нека прошла и садашња времена.
Рађена је по мотивима драме ”Женидба и удадба” Јована Стерије Поповића, а велику захвалност дугујемо нашим пријатељима, одличним глумцима: Љубиши Милишићу, Југославу Крајнову, Сањи Ристић Крајнов, Наташи Илин и Миљану Давидовићу. Кроз представу се поред традиционалне војвођанске музике провлаче и ауторске песме тамбурашког оркестра ”Романса”. Драматизацију текста потписује Петар Пеција Петровић.
Након неколико извођења У Новом Саду „Женидба на чардаку” започиње своју војвођанску турнеју, и то у Сремској Митровици. Представа ће се одржати 7. маја 2015. године, са почетком у 20 сати, у Позоришту „Добрица Милутиновић“.
Тамбурашки оркестар „Романса“ један је од најбољих и најдуготрајних тамбурашких састава Војводине. Већина чланова су уједно чланови Великог тамбурашког оркестра Радио телевизије Војводине. Победници су свих релевантних фестивала тамбурашке и народне музике и власници ауторских албума. Концертно наступају у земљи и иностранству.
У сусрет чињеници да је Новосадски Нови Театар ове јесени примљен у Заједницу професионалних позоришта Војводине ННТ има жељу да свој рад представи најширој публици. Након великог броја успешних дечјих и драмских премијера овом представом праве велики искорак у репертоару.
Организатор извођења ове тамбурашке комедије у Сремској Митровици је Центар за културу „Сирмијумарт“.
Представа је намењена свим узрастима, а цена улазнице износи 300 динара.