Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ТАМБУРАШКО ВЕЧЕ

  Након званичног завршетка Осамнаестог међународног фестивала фолклора „Срем Фолк Фест”, Житни трг ће поново бити место окупљања, овога пута љубитеља тамбурашке музике ― оних који је својим постојањем и радом чувају од заборава и оних који је са уживањем слушају.

Тамбурашко вече „Од бегеша до прима”, под слоганом „За незаборав ― Миленко Бобић”, биће одржано 15.08.2022. године на Житном тргу, у 20.30. Организатор је Центар за културу „Сирмијумарт”, а покровитељ Град Сремска Митровица. Као и претходних година, одржава се и у част маестра тамбурице Миленка Бобића, који је изузетно заслужан за очување тамбурашке музике у Сремској Митровици и уопште на подручју Срема.
Чланови Тамбурашких оркестара „ДА НЕ УМРЕ ТАМБУРА”, из Шашинаца, „ЈОШ ЛИТАР ЈЕДАН”, „СРЕМСКА БАНДА”, „СТАРА ПРОМЕНАДА”, сви из Сремске Митровице, као и Тамбурашког оркестра „ТЕНА”, који долазе из Ђакова, Хрватска, спремни су да у доброј атамосфери и исто таквом расположењу буду део још једног незаборавног дружења уз тамбурашку музику у Сремској Митровици. У њихово име и у име организатора, добро нам дошли!