Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ВЕЧЕ НОСТАЛГИЈЕ И СЕВДАЛИНКЕ

  „Вече носталгије и севдалинке”

 

У организацији Центра за културу „Сирмијумарт”, 17.5.2023. године у простору поткровља Галерије „Лазар Возаревић” биће одржано „Вече носталгије и севдалинке”. Почиње у 19.00. Драго Самарџија (гитара) извешће севдалинке и своје ауторске песме.

Самарџија је рођен 1954. године у Санском Мосту, граду на шест река, под Грмечом. Још од периода одрастања, а и данас, у свом срцу носи љубав према музици, певању, свирању, књижевности и писању песама. Иако је по вокацији професор географије и историје, потврдио се и као успешни текстописац и то за песме које су изводили певачи народне музике некадашње Југославије, а које се и данас могу чути. Аутор је текстова 350 песама, од којих је 200 компоновано.

Драго је човек богате професионалне и музичко-извођачке каријере. Радио је као професор, затим и на пословима директора школе. Песник је, кантаутор, композитор, романтик у души... Свира све жичане инструменте. У Приједору је водио тамбурашки оркестар. Био је оснивач састава „Усамљени”. Данас живи и ствара у Врднику.