Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Јован и Нада Колунџија у Сремској Митровици

  Маестрални виолиниста Јован Колунџија и пијанисткиња Нада Колунџија одржаће концерт „Музика је моја прича“ у Сремској Митровици, у сарадњи са Центром за културу “Сирмиумарт“. Концерт ће се одржати 22. децембра 2021. године у Барокној сали Музеја Срема, са почетком у 19 часова.  Публика ће бити у прилици да слуша Сонату у Де-дуру, опус 9 бр. 3, за виолину и клавир, Жан Мари Леклера.

Са циљем афирмације и промовисања младих талената Јован и Нада Колунџија организовали су турнеју концерата у неколико градова Србије, где ће наступити заједно са ученицима локалних музичких школа. Турнеју ће започети у Сремској Митровици, а потом предстоје концерти и у Аранђеловцу, Ковачици, Лазаревцу и Београду.
Нада Колунџија је концертна пијанисткиња, најзначајнији српски извођач и пасионирани промотер савремене музике. Остварила је изузетно велики број концерата у земљи и иностранству. Гостовала је на бројним фестивалима и добитница је интернационалних награда и признања. Остварила је велики број српских и светских премијера и свој репертоар стално проширује новим композицијама иностраних и домаћих савремених аутора, од којих су јој многа и посвећена.
Редовно наступа са својим братом, Јованом Колунџијом.

Маестро Јован Колунџија иза себе има завидну светску каријеру и више од четири хиљаде одржаних концерата у земљи и свету. Оснивач је и Центра лепих уметности у Београду, који носи назив „Гварнеријус“ по Гварнеријусовој виолини из 1754. године, на којој Јован наступа последњих двадесетак година. Наш уметник поред својих концерата, део свог времена посвећује промовисању и даљем школовању младих талената у својој уметничкој задужбини – Установи Гварнеријус. О високим уметничким достигнућима маестра Јована Колунџије сведоче бројне награде и признања, како у земљи, тако и у иностранству.

Програм ће употпунити ученици Музичке школе „Петар Кранчевић“, Исидора Козлина (флаута) и Илија Сретеновић (кларинет), уз клавирску сарадњу Ксеније Лешевић и Александра Цундре.