Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Јавна трибина „ОПАСНОСТИ НА ИНТЕРНЕТУ“

   Јавна трибина „Опасности на интернету“ биће одржана у понедељак 18.04.2016. године у Високој школи струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре „Сирмиjум”, у Сремској Митровици, у 18 часова. Трибину реализује Fond В92 у сарадњи са Центром за културу „Сирмијумарт” и Градом Сремска Митровица.


С обзиром да у нашој земљи постоји велики број грађана и младих који свакодневно користе интернет и припадају друштвеним мрежама, а који немају могућност да стичу медијску писменост током редовног школовања, увиђа се значај њиховог упознавања са различитим аспектима које таква комуникација доноси. Стога је и циљ одржавања трибине подизање свести грађанства, а посебно младих, о опасностима и ризицима које вребају на интернету.


Учесници трибине су Биљана Лајовић (Министарство просвете, науке и технолошког развоја) која ће говорити о вршњачком насиљу на интернету, Гордана Вујисић (МУП, Одељење за високотехнолошки криминал), Миљана Јовановић (Нет патрола и Центар за безбедни интернет) и Влада Арсић, аутор књиге „Армагедон“, која представља збирку стварних догађаја у којима су млади страдали због непажње на интернету. Они ће указати на грешке које настају приликом коришћења друштвених мрежа и упознати присутне са мерама заштите од предатора на интернету. Актери трибине ће дати и корисне савете о томе како се треба понашати и коме се може обратити при изложености сумњивим ситуацијама.


Центар за културу „Сирмијумарт“ на овај начин упућује позив медијима, младима, родитељима и свим заинтересованим грађанима да присуствују трибини, како би се шире информисали о овој теми, а својим присуством и деловањем доприносили подизању свести о значају и потреби критичког промишљања.