Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

XI SM JAZZ&BLUES SPRING FEST

    Jedanaesti SM JAZZ&BLUES SPRING FEST održava se u Sremskoj Mitrovici u subotu 14.maja 2016. godine u Amfiteatru gradskog parka, a u slučaju lošeg vremena u „Hrvatskom domu“ (bivši „Dom omladine“). Festival organizuje Centar za kulturu „Sirmiumart“, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica. Festivalski program počinje od 21:00, a nastupiće nekoliko muzičkih grupa.
Festival će otvoriti MŠ PK „JAZz GENERACIJA“ iz Sremske Mitrovice. Sastav koji čine profesori i učenici Muzičke škole „Petar Krančević“ Sremska Mitrovica, pokazaće kako odlično zvuče zajedno, iako među članovima ovog sastava postoji generacijski jaz!


MILAN PETROVIĆ QUARTET, BEOGRAD
Мilan Petrović је od 1993. godine аktivan na srpskoj muzičkoj sceni kao klavijaturista, kompozitor i tekstopisac. Bio je član reggae benda – Del Arno Band, nastupao je sa bendovima Blue Shark, Roosterblues band, Теxas flood, Raw Hide, Bootleg blues (E 75), Blue Familly, Zona B, Don Giovani and friends.
Milan Petrović Quartet postoji od marta 2011. godine, a do 2013. godine bend je postao jedan od najaktivnijih na domaćoj jazz/blues sceni, svirajući instrumetalni funk, jazz, blues, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i svetski poznate svetske teme u specifičnim aranžmanima.
Učestvovali su na brojnim festivalima u našoj zemlji i regionu, a na mitrovačkom festivalu SM JAZZ&BLUES SPRING FEST nastupali su i 2012. godine.
Početkom 2016. godine bend objavljuje peto izdanje "Dates".
Više informacija 


ŠINOBUSI, NOVI SAD
“Šinobusi” su muzička grupa osnovana krajem 2001. godine u Novom Sadu. Kreću se po šinama rok, bluz i pop muzike. Tekstovi su većinom na srpskom jeziku i često su poetski obojeni. Od sredine 2005.godine, od kada bend počinje intenzivnije nastupati, Šinobusi su održali preko 500 nastupa u klubovima i na festivalima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Švajcarskoj. Krajem 2013. godine objavljen je album pod nazivom "Nebo od skaja", a bend je proslavo desetogodišnjicu rada.
Više informacija


THE GAMBLERS, SREMSKA MITROVICA
Domaćin događaja - "The Gamblers", autentični mitrovački sastav, utemeljivač ovog Festivala, dobro poznat publici po svom energičnom bluz zvuku sa primesama svinga.
Više informacija


Po završetku festivalskog programa, sledi „Blues After Hours“ u Pivnici „Hogarovo burence“ / https://www.facebook.com/hogarovoburence