Centar za kulturu Sirmiumart Sremska Mitrovica
A | A

Apsolutno romantično za doček na Gradskom trgu

Ko će pevati na Gradskom trgu za doček Nove odlučeno je posle javnog tendera koji je završen 22.novembra. Mitrovčane će za doček na gradskom trgu zabavljati grupa Apslutno Romantično,

Biografija:

Priča o grupi i pokušaj da se ista formira, datira još od 1997.godine.
Osnivači “Apsolutno Romantično” su braća Petar i Zoran – Kina Alvirović. Krajem 1999. godine grupa počinje sa radom, i to kao duet, a kasnije i kao trio, sa perkusionistom i glumcem Nenadom Vujinovićem – Šešom. Tako je počelo predstavljanje novosadskoj publici po najpoznatijim gradskim klubovima.
Svoju afirmaciju i prve fanove stiču u novosadskom pozorišnom klubu “Sterija”, gde sviraju tuđe, a i svoje do tada još ne objavljene pesme. 2000. godine odlučuju se na velikii korak i snimaju svoj debi album >”Kasno je prepraviti stih” u studiju R.N.S., u Novom Sadu, a u izdanju beogradske Komunae Iste godine Nenad Vujinovic – Šeša odlazi iz benda, a dolaze Dragan Tasic i Željko Glamončanin.
01.03.2002. gostuju zajedno sa Severinom na koncertu Đorđa Бalaševića. Njihov drugi album “Naša ulica u nebo se penje”, satkan od 14 pesama, snimljen je studiu Miše Berara u Novom sadu u maju-junu 2002. godine a izdavač je bio PGP-RTS. Producent je bio Rade Radivojević, a kao gost u duetskoj pesmi “Đoletova pesma”, pojavljuje se Đorđe Balašević.
Bend, sa sve više uspeha, deluje do 2004, kada umesto Ž. Glamoncanina u ekipu dolazi Kemal Arapovic – Moki. Iste godine nastupaju na prvom Zrenjaninskom festivalu, zajedno sa Kornelijem Batom Kovačom i tu zauzimaju najbolje moguće – drugo mesto (pošto je prvo uvek prodato).
Negujući specifičan zvuk, karakterističan po muziciranju Zorana Alvirovića Kine, jednog od najboljih gitarista ovih krajeva, i svirajući širom Vojvodine, Apsolutno Romantično zauzima zapaženo mesto na novosadskoj klupskoj sceni.
Vrlo brzo slede: “Humanitarni koncert” za ugroženu decu u Veterniku (koji je bend sam inicirao), koncert u “Studiu M”, gostovanje u “Ateljeu 212″ na poziv Svetozara Cvetkovića i Nikite Milivojevića u predstavi “Ivanov”, odlazak u Budvu, Vršac, Beograd ….
Grupa Apsolutno Romantično je uzela učešće u filmu “Profesionalac” na poziv Momčila Bajagića – Bajage i najboljeg srpskog reditelja Dušana Kovačevića. Zajedno sa Bajagom i prijateljima snimaju četiri pesme: “Pada vlada”, “Ne udaj se Rado”, “Maruška”, “Kad sam bio mlađan lovac Ja”.
Do sad je ukupno snimljeno pet spotova. Za prvi album “Kasno je prepraviti stih” urađena su tri spota, a za drugi album “Naša ulica u nebo se penje” dva.
Film “Apsolutno Romantično” Andrije Dimitrijevića, Danice Aćimović i Miše Miloševića prikazan je na pedesetom festivalu dokumentarnog filma u Beogradu od 27-31 marta 2003. godine.

Petar Alvirović
gitara – vokal

Rođen 28.08.1963. godine u Novom Sadu.
Uz Baneta Krstića jedan od osnivača “Garavog sokaka”. Muzičar iz možda poslednje generacije koja je imala sreće da svira igranke po domovima kulture, mesnim zajednicama, pozorištima, slavama, radnim akcijama …

Materijal za izvođenje programa pronalazio je kod svojih idola, americki rock & roll i tada YU aktuelnih: A. sklonište, Dugme, Valjak, Smak, Yu …
Sa “Garavim sokakom” snimio 3 LP albuma. Posle toga svirao u dosta bendova tezgareći po citavoj zemlji. Tražeci svoj identitet počinje da komponuje muziku i …

Zoran Alvirovic KinaZoran Alvirović – Kina
gitara – vokal

Rođen 29.06.1969. godine u Novom Sadu. Muzičar poznat u celoj zemlji po svom virtuoznom sviranju gitare. Studijski muzičar iza koga stoji preko 150 muzičkih projekata. Svoju muzičku karijeru započeo kao i brat u “Garavom sokaku” dajući mu pravu originalnu, stilsku i muzičku crtu. Sa “Garavim sokakom” je snimio 6 LP albuma.
Muzicki idoli – naravno gitaristi: Ðango Rajnhart, Ingvi Malmastin i dr. Odrastao na rock & pop muzici.Svirao je u dosta bendova širom zemlje i van nje. Snimio je i svoj instrumentalni album “Trag u vremenu “ i posle dugog lutanja po svetu vraća se kući i nastavlja karijeru zajedno sa bratom..Kemal Arapovic MokiKemal Arapovic – Moki
bass gitara – vokal

Roden 09.12.1965. u Starom Majdanu – Sanski Most ( BIH ). Još od malena pokazivao veliko interesovanje za muziku, tako da u petom razred počinje da svira bubnjeve sa lokalnim bendovima “DŽEKS” i “SJAJ”. 1984. godine odlazi u JNA i tu počinje da peva u Domu Armije. U Novi Sad se seli 1985. godine gde upisuje i završava Gradevinski Fakultet.U međuvremenu nastupa sa novosadskom grupom “Ruža s Dunava”‚ gde svira bass gitaru i peva zajedno sa Kinom.
1995. godine snimio je dva dueta na prvom albumu novosadske pevačice Dare Bubamare “Zumba” i “Za tvoju ljubav”.
1995. godine učestvovao na Budvanskom festivalu
1998. godine učestvovao na festivalu u Herceg Novom “Sunčane skale” gde osvaja prvo mesto u kategoriji večeri mladih zvezda sa pesmom “Zabranjena ljubav”
1998. godine. Izdaje svoj prvi CD u produkciji “City records”
1998. godine dobija ponudu da peva u poznatom beogradskom bendu “Generacija 5″ i on tu ponudu odbija.
21.08.2003. godine pridružuje se nama kao drag i dugogodišnji prijatelj.

Julije Dondo ĐusJulije Dondo – Đus
Bubnjevi

Rođen 22.01.1965. godine u Novom Sadu. Bubnjevima počeo da se bavi 1977god. Sa školskim drugarima osnovao grupu “Grad” koja ulazi u “Komunu Novog Sada” i kasnije, zajedno sa bendovima “Luna”, “Obojeni Program” i “Boje” nastupa po tadašnjoj Jugoslaviji. Posle raspada “Komune”, pravi duet “Yo-Yo” i sarađuje sa Marinom Perazić.
Odlazi u vojsku, i po povratku ulazi u bend “Amajlija” i snima s njima 3 albuma. Posle toga, slede bendovi “DM Show Bend”, “Ritam Srca”, “Abrakadabra” i “Blic Bend”. Konačno, epilog svega, 2005. god. postaje “Apsolutno Romantičan”!