Centar za kulturu Sirmiumart Sremska Mitrovica
A | A

Francuski filmski karavan u Sremskoj Mitrovici – ciklus komedije

  Projekcijom filma „Vetar u listovima“ 27. oktobra u „Art klubu“  Centra za kulturu “Sirmiumart” (bivši ZKS) počinje „Francuski filmski karavan – ciklus komedije“.

Od ponedeljka do četvrtka Mitrovčani će moći da vide i ostvarenja „Bal glumica“, „Radiostars“, „Devojka sa proslave 14. jula“. Svi filmovi počinju u 20:00, a ulaz na projekcije je besplatan.

Projekat u organizaciji Centra za kulturu “Sirmiumart” ostvaren je u saradnji sa “Francuskim institutom u Beogradu” i kompanijom “Imlek” koja je sponzor projekta.

Program Francuskog filmskog karavana u Sremskoj Mitrovici:

Ponedeljak 27. oktobar
„Vetar u listovima“ (2012)
Režija: Katrin Tardije
Igraju: Anjes Žaui, Deni Podalides, Žilijet Gomber
- U sendviču između roditelja koji je opsedaju ljubavlju i brigom, devetogodišnja Rejčel broji minute koji je dele od slobode. Sve do dana kada sretne nestašnu Valeri.


Utorak 28. oktobar
„Bal glumica“ (Francuska, 2009)
Režija: Maiven
Igraju: Žan Balibar, Roman Borenže, Žili Depardje
- Režiserka pravi film o glumicama, svim glumicama: poznatim, nepoznatim, intelektualkama, komičarkama, zaboravljenim... Snimajući baš sve, sa ili bez njihovog odobrenja, režiserka će se prepustiti ovim krhkim i okrutnim ženama...


Sreda 29. oktobar
„Radiostars“ (Francuska, 2012, 100’)
Režija: Romen Levi
Igraju: Mani Paje, Klovis Kornijak, Daglas Atal
- U sred emocionalne i profesionalne krize, Ben, koji sanja da postane komičar u Njujorku, se vraća u Pariz. Upoznaje se sa Aleksom, voditeljem-zvezdom radijske emisije Breakfast-club. Zajedno sa Sirilom i harizmatičnim liderom Arnoldom, oni mrače i oblače na stanici Blast FM. Samo što se novajlija priključio ekipi, popularnost emisije vrtoglavo pada. Rešenje: putovanje autobusom širom Francuske u cilju pronalaženja nove publike. Za ove arogantne Parižane, ovaj radio road trip će se pretvoriti u pravo inicijacijsko putovanje.


Četvrtak 30. oktobar
„Devojka sa proslave 14. Jula“ (Francuska, 2013, 88’)
Režija: Antonen Peretžatko
Igraju: Vimala Pons, Gregoar Tašnakian, Vensan Makenj
- Hektor, koji je sreo Triket u Luvru za proslavu 14. jula, ima samo jednu stvar u mislima: da zavede devojku koja ga opseda. Najbolji način je da je odvede da vidi more zajedno sa Patorom i njenom prijateljicom Šarlot … Urnebesna komedija u kojoj francuska provincija igra svoju ulogu, zajedno sa protagonistima filma.