Centar za kulturu Sirmiumart Sremska Mitrovica
A | A

Kolo od 500 igrača

Sremska Mitrovica se uveliko sprema za Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ koji će biti održan od 9. do 12. avgusta. Ovogodišnji šesti po redu Festival, prema najavi organizatora - Centra za kulturu Sirmijumart, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, okupiće ansamble iz devet zemalja sa više od 500 učesnika.

Svečano otvaranje Festivala je u nedelju, 9. avgusta, u 20.30, u najužem gradskom jezgru na Žitnom trgu, a učesnici tog koncerta su ansambli iz Ukrajine, Grčke, Poljske, Bugarske, Mađarske, Hrvatske, a iz grada domaćina Mađarsko KUD „Srem“, Ukrajinsko društvo „Kolomejka“ i KUD „Branko Radičević“.

U ponedeljak, 10. avgusta, u 20.30, je „Veče srpskog folklora“ na kome će nastupiti kulturno-umetnička društva „Tipoplastika“ - Gornji Milanovac, „Branko Radičević“ - Stara Pazova, „Tent“ - Obrenovac i „Branko Radičević“ - Sremska Mitrovica.

Trećeg dana „Srem folk festa“, 11. avgusta, nastupiće ansambli iz Ukrajine, Bugarske, Poljske, Grčke, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine i „Klasy“ iz Stare Pazove. U programu četvrte festivalske večeri, 12. avgusta, kada će Festival biti zatvoren, učestvovaće ansambli iz Ukrajine, Grčke, Poljske, Bugarske, Mađarske, Slovačke i Srbije.

Inače, svakom festivalskom koncertu prethodiće defile učesnika u 19.30 ulicama centra grada. Svi koncerti će počinjati u 20.30, a u slučaju lošeg vremena umesto na Žitnom trgu programi će se odvijati u hali PSC „Pinki“.