Centar za kulturu Sirmiumart Sremska Mitrovica
A | A

Završen Srem Folk Fest 2010

Ovogodišnji sedmi po redu „Srem Folk Fest 2010“ bio je najbolji, najveći i najposećeniji od svih predhodnih. Pohvale dolaze sa svih strana, ipak nama je najveća pohvala stigla od naše publike. Naime svako festivalsko veče pratilo je oko 1500 gledalaca.

To je znak da je Mitrovica otvoren Grad, dobar domaćin, te da smo mi organizatori obavili dobar posao.

U četiri festivalska dana nastupilo je oko 500 izvođača nekoliko ansambala iz našeg grada, drugih gradova Srbije i gostujućih inostranih ansambala.
Ugostili smo : Folklorni ansambl „TOPLAN“ Giraltovce iz Slovačke, FA “VARMIA“Olštin iz Poljske, FA „“EVROS“ Kavala iz Grčke, FA „LIMPIADOS“ Licata iz Italije, FA „SALBA PRAHOVEI“ Prahova, Plopeni iz Rumunije, FA „JERUSALIM“ Jerusalim iz Izraela. Svi ansambli bili su smešteni u Domu ucenika. U toku Festivala , jedno veče nam se pridružio ansambl SKUD „PROSVJETA“ Brčko iz Bosne i Hercegovine.

Treće veče Festivala bilo je rezervisano kao i svake godine za srpski folklor. To veče pridružili su nam se domaći ansambli iz Loznice, Rume, Šida i Surduka. Svi ansambli bili su izuzetno kvalitetni, svi su imali odličnu muzičku pratnju i koreografije, ali uvek postoji najbolji među najboljima. Pravo otkrovenje Festivala bio je ansambl zemlje koja po prvi put učestvuje na „Srem Folk Fest-u“ ansambl FA „Jerusalim” iz Izraela.
30 igrača, pevača i muzičara u autentičnim kostimima, izuzetno veseli i razigrani svojim entuzijazmom učinili su nastupe jedinstvenim i lako pobrali sve simpatije publike i domaćina.