Centar za kulturu Sirmiumart Sremska Mitrovica
A | A

Godišnji koncert 'Radičevića'

"U selo kavga, mori, golema" naziv je godišnjeg koncerta koji je sremskomitrovački folklorni ansambl "Branko Radičević", pri Centru za kulturu "Sirmijumart", održao u sali Pozorišta "Dobrica Milutinović" u Sremskoj Mitrovici. Celovečernji program izvelo je oko stotinu izvođača – članova prvog ansambla, ansambla veterana, ženske pevačke grupe, Tamburaškog orkestra "Srem", narodnog orkestra, a nastupila je i vokalna solistkinja Stanislava Vortić. Na programu su bile pesme i igre iz cele Srbije, a deo programa bio je posvećen običajima i muzici Srba preko Drine.

Umetnički rukovodilac ovog folklornog ansambla Dragan Đorđević podsetio je da se ovakvi koncerti, tradicionalno, održavaju dvaput godišnje i prikaz su polugodišnjeg rada ansambla koji je za 43 godine postojanja održao više od hiljadu koncerata u zemlji i svetu.

Već danas u 19 sati u sali Pedagoške akademije na programu je i godišnji koncert dečjih folklornih ansambala. Ovaj koncert izvešće članovi dečjih folklornih ansambala "Branko Radičević", ukrajinskog KUD "Kolomejka" i mađarskog KUD "Srem".