Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

10. SM JAZZ&BLUES SPRING FEST

    Десети, јубиларни SM JAZZ&BLUES SPRING FEST биће одржан у Сремској Митровици 25.04.2015. у Амфитеатру градског парка, а у случају лошег времена у „Хрватском дому“ (бивши „Дом омладине“). Фестивал организује Центар за културу „Сирмијумарт“, а покровитељ је Град Сремска Митровица. Фестивалски програм почиње од 21 сат.
Наступиће неколико музичких група. "The Gamblers", аутентични митровачки састав, утемељивач овог Фестивала, добро познат публици по свом енергичном блуз звуку са примесама свинга. Посетиоци ће имати прилику да чују и ауторски блуз састав "Delta Blues Gang" из Пуле, који свира јединствену верзију блуза, а њихов наступ ће митровачком фестивалу дати међународни карактер. Победници су "4th Croatian Blues Challenge"-а и полуфиналисти "29th International Blues Challenge"-а одржаног у Мемфису 2013. године. Трећи састав је секстет "Serbian Јazz, bre!“ који долази из Београда. Њихова музика представља спој традиционалног мелоса наших простора и модерног џез језика, што на наступима успешно изражавају својим извођењем и спојем музичког и визуелног уметничког медија.
Истог дана, у 19 часова, у „Арт клубу Сирмијумарта“ биће одржана промоција књиге „Исцелитељска моћ блуза“ аутора Тибора Нађа, из Новог Сада, који је ширем аудиторијуму познат као велики познавалац и поклоник блуза, блуз музичар и уредник музичких емисија („Радио Нови Сад“ и „021“).

Фестивал ће званично отворити заменик градоначелника господин Томислав Јанковић.

 

 

 

    

.