Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

14. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА 'SREM FOLK FEST'

    Под покровитељством Града Сремска Митровица и у организацији Центра за културу „Сирмиjумарт“, у Сремској Митровици ће од 11. до 14. августа 2017. године, на Житном тргу, бити одржан Међународни фестивал фолклора "SREM FOLK FEST". У случају лошег времена, одржаће се у Пословно-спортском центру „Пинки“. Генерални спонзор Фестивала је митровачка фирма „Ролопласт Мошић“.
Ове године Фестивал се одржава четрнаести пут и окупио је, до сада, највећи број учесника. Део своје фолклорне традиције, песмом, игром и аутентичним костимима, представиће око шестсто извођача - чланова фолклорних група из чак тринаест земаља, а то су: Босна и Херцеговина, Бугарска, Чешка, Чиле, Грчка, Хрватска, Македонија, Перу, Румунија, Словачка, Словенија, Турска и Србија. Домаћин Фестивала је Фолклорни ансамбл „Бранко Радичевић“ из Сремске Митровице. Фестивалски концерти почињу у 20:30, а претходиће им дефилеи свих учесника централним улицама Сремске Митровице, са почетком у 19:30.
Као и претходних година, посетиоци ће имати прилику да уживају и у разноврсној понуди гурманских специјалитета и слаткиша и моћи ће да купе неки од оригиналних сувенира и производа домаће радиности.