Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ДАЈЕ СЕ НА ЗНАЊЕ!!!

  У наш град поново долази заштитница плеса. Сваке године негде се притаји, одлута и у августу ухвати се у коло са домаћином, фолклорним ансамблом „Бранко Радичевић“, и заигра на Житном тргу.

Божанствена.... великодушна.... гостољубива....У коло је ове године позвала и фолклораше из Костарике, Колумбије, Грчке, Бугарске, Русије, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Румуније, Италије, Пољске и наравно Србије.
Ове, 2018. године петнаести по реду. Ни премлад, ни престар. Баш какав треба и желимо да буде. Спреман да траје. Све док буду музике, игре и плеса...док буде вас и док буде нас.
СРЕМ ФОЛК ФЕСТ, међународни и међу народом. Међу вама, који га пратите верно и не жалите своје дланове и своје осмехе. Међу вама, који сте постали део успомена хиљада музичара, фолклораша и плесача који су продефиловали улицама града и насмејано представили традицију своје земље на Житном тргу.


Баш вас, који сте постали део СРЕМ ФОЛК ФЕСТ приче и који му се заједно са нама радујете, позивамо да изађите на улице града, сат пре концерта и подржите учеснике и заједно са њима оживете митровачке улице, а после и Житни трг.
Створимо још једну, јубиларну, петнаесту СРЕМ ФОЛК ФЕСТ успомену. Обојимо наш град шаренилом и пошаљимо најлепшу слику нашег града широм света.
Сваке вечери, од 11. до 14.августа, као и претходних година, дефиле центром од 19,30,а коцерти од 20,30...
П.С. Замољен је Велики Громовник, да се у то време, баш и не кери сремачким небом, а ако се баш буде инатио, чекамо вас у Спортском центу Пинки.