Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ОДРЖАН XV SM JAZZ&BLUES FEST

  У петак, 26. јуна 2020. године, на Житном тргу одржан је XV SM JAZZ&BLUES SPRING FEST , у организацији Центра за културу “Сирмиумарт”, а под покровитељством Града Сремска Митровица. Вече су својим музичким умећем улепшала три бенда: Love Struck (Tribute to Stevie Ray Vaughan) из Новог Сада, Зона Б из Београда и митровчанима добро познат бенд The Gamblers.

Овај догађај је привукао велики број љубитеља и поштовалаца Jazz i Blues музике. Оно што је још привукло пажњу свих посетилаца, је савесност и одговорност организатора догађај, која се огледала у спровођењу свих неопходних мера спречавања трансмисије Covida 19, у складу са мерама препорученим од стране Института за јавно здравље Србије. Те су тако места на гледалишту била обележена како би се држала социјална дистанца, док се публици и у току самог програма неколико пута скретала пажња на исту.
Концерт је овај пут имао и хуманитарни  карактер. На Житном тргу је била постављена кутија за прикупљање хуманитарне помоћи за нашу суграђанку Наташу Недић.
После дужег времена, Житни трг је поново постао место сусретања и прожимања уметности, културе, музике и традиције.