Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ФИЛМ „ЛИМУНОВО ДРВО“

     Пројекција музичког, документарног филма „Лимуново дрво“, аутора Бранка Радаковића, одржаће се у четвртак 21.04.2016. године у „Арт клубу Сирмијумарта“ (бивши ЗКС) у  Сремској Митровици, са почетком у 19 часова. Организатор је Центар за културу „Сирмијумарт“, улаз је слободан, а бесплатне карте могу да се преузму у секретаријату „Сирмијумарта“.
Филм говори о интересантној, београдској рок групи „Лимуново дрво“ коју су 1977. године основали Милан Младеновић, Милан Стефановић и Драгомир Михаиловић, да би 1980. године, као таква, престала да постоји. Из те култне музичке групе касније су настале посебно утицајне и популарне групе „Шарло Акробата“, „Дисциплина кичме“ и „Екатарина Велика“.
Према речима аутора, који ће присуствовати пројекцији у Сремској Митровици, филм је важан документ на основу ког јавност по први пут има прилику да чује, дуго чуване, аутентичне снимке музичких нумера „Лимуновог дрвета“, као и приче познатих  новинара и личности, из света рок музике и уметности, који откривају важност бенда за музичку сцену седамдесетих година прошлог века.
Трејлер за филм: