Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Годишњи концерт дечијих фолклорних ансамбала

У четвртак 23.јуна 2016. године, под ведрим небом, на игралишту "Партизана" у Сремској Митровици, одржан је годишњи концерт дечијих фолклорних ансамбала "Бранко Радичевић", чији су уметнички руководиоци Драгана Сека Бановац и Јелена Радовић.


Наступ дечијих постава митровачког градског ансамбла, део је дводневног концерта под називом "Месечина засија на врата", с обзиром да се у петак 24.јуна, на истом месту, очекује наступ Првог ансамбла и Ансамбла ветерана.


Ансамбли оба дана наступају уз музичку пратњу Народног оркестра Сирмијумарта, под управом Владимира Марушића, и Тамбурашког оркестра "Срем" чији је руководилац Зорица Опачић.


Осим домаћина, играча ФА "Бранко Радичевић", многобројној митровачкој публици представили су се и гости КУД "Доситеј Обрадовић" из Гргуреваца, КУД "Извор Врањаш" из Манђелоса и КУД "Босут" из Босута. Са две изворне песме наступила је и Марија Ратков, млада вокална солисткиња из Манђелоса, која је недавно освојила треће место на фестивалу "Глас анђела - Тијана Јурић" у Бајмоку.


Програм концерта водили су Огњен Тутић и Милица Пекић из Креативног студија "Гартел".