Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ФА „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ 'МЕСЕЧИНА ЗАСИЈА НА ВРАТА'

   Годишњи концерт Фолклорног ансамбла „Бранко Радичевић“, под називом „Месечина засија на врата“, биће одржан у четвртак 23.јуна 2016. године, и у петак 24.јуна 2016. године на игралишту „Партизана“ у Сремској Митровици. Организатор концерта је Центар за културу „Сирмијумарт“, а улаз је слободан.

Фолклорни ансамбл „Бранко Радичевић“ делује при Центру за културу „Сирмијумарт“ и то у шест постава – четири поставе дечјег узраста, Први ансамбл и Ансамбл ветерана. Бави се очувањем и неговањем изворне народне музичке уметности, културе, традиције, различитих форми фолклорног народног стваралаштва сремског краја, али и српског народа уопште. Ансамбл иза себе има 50 година успешног и континуираног рада, бројне наступе у земљи и иностранству и освојене многе награде.
Прве вечери, 23.06.2016. године са почетком у 20:00, концерт ће одржати Дечји фолклорни ансамбли, а друге вечери од 20:30 представиће се Први ансамбл и Ансамбл ветерана. Наступиће уз музичку пратњу Народног оркестра „Сирмијумарта“ и Тамбурашког оркестра „Срем“ Центра за културу „Сирмијумарт“.