Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Годишњи концерт Фолклорног ансамбла „Бранко Радичевић”

  Фолклорни ансамбл „Бранко Радичевић” ће и ове године одржати годишњи концерт на ком ће, уз музичку пратњу „Народног оркестра” Центра за културу „Сирмиумарт”, део наше фолклорне традиције и свој рад прве вечери представити поставе Дечјих ансамбала, а друге Први ансамбл.

Два вечерња концерта ће бити одржана у 20.00 сати на игралишту „Соколског друштва” (некадашњег „Партизана”), у Сремској Митровици, а у случају лошег времена у Позоришту „Добрица Милутиновић”. Организатор концерта је Центар за културу „Сирмиумарт”. Улаз је слободан.

Поставе Дечјих ансамбала одржаће концерт у петак, 8. јуна 2018. године. Гости концерта су Културно-уметничко друштво „Доситеј Обрадовић” из Гргуреваца и друштва из Јарка, Босута и Шашинаца.

У суботу, 9. јуна 2018. године, концерт ће одржати Први ансамбл. Српско културно-уметничко друштво „Свети Сава” из Шида и Ансамбл народних игара и песама „Ђидо” из Бечеја биће гости концерта, чиме се наставља дугогодишња сарадња ова три Ансамбла у организовању заједничких концерата фолклора.