Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Годишњи концерт Фолклорног ансамбла „Бранко Радичевић”

  Годишњи концерт Фолклорног ансамбла „Бранко Радичевић”, под називом „Ови дани дуги, летњи” биће одржан на Житном тргу. Организује га Центар за културу „Сирмијумарт”, под покровитељством Града Сремска Митровица и уз подршку Управе за културу и спорт.

Уз музичку пратњу „Народног оркестра”, сценским наступом, који обухвата музику, игру, песму, карактеристичне и разноврсне кореографије и народне ношње, извођачи ће представити део фолклорне традиције нашег народа – од дечјих игара, сплетова игара и песама из различитих делова наше земље, до приказа неких од обичаја и сл.
Прве вечери, односно 01.07.2021. године, на концерту који почиње у 19 сати, то ће учиинити чланови Дечјег ансамбла и њихови гости. Друге вечери, односно 02.07.2021. године, концертом који почиње у 20 часова, представиће се чланови Првог ансамбла, такође са гостима.
Организатор концерта и сви учесници са својим уметничким руководиоцима, упућују свима топлу добродошлицу на концерт, позивајући их да заједно, на поменути начин, уживају у овим данима, дугим, летњим...