Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Концерт 'Дуа Кумпаре и Вешлигај'

  Концерт Дуа Кумпаре и Вешлигај, у оквиру концертне турнеје, биће одржан 12.4.2023. у Галерији Лазар Возаревић у 19.00 сати, у организацији Центра за културу Сирмијумарт. Одржаће га реномирани млади уметници из Пуле (Хрватска): Давид Кумпаре (кларинет) и Сандро Вешлигај (клавир). Завршили су програме уметничких усавршавања из камерне музике на италијанским Академијама Santa Cecilia  (Бергамо) и Perosi (Бјела). Издали су два компакт-диска, под дискографском кућом Менарт.

Ова два млада уметника имају успешне каријере и велики број самосталних и заједничких наступа: Хрватска, Словенија, Србија, Италија... Учесници су и добитници бројних награда и признања на домаћим и међународним такмичењима.
Као Дуо Кумпаре и Вешлигај, Давид и Сандро успешно сарађују и наступају већ 12 година. Награде и признања успешно освајају на престижним такмичењима у Италији, Хрватској... Неке од њих су Musica insieme (1. награда), Istria Nobilissima (1. награда), Giulio Rospigliosi (3. награда), Premio Campus delle Arti, Награда за најбоље извођење домаћег аутора на међународном такмичењу Lions Cluba Grand Prix, Посебна награда за (пра)извођење домаћег аутора на Циклусу мо. Винко Лесић...