Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

КОНЦЕРТ 'QUOD FATUM'

    Културно-уметничка организација Културни eлемент, из Београда, реализатор је серије јединствених концерата у оквиру програмске целине „Портрети композитора“.
У сарадњи са Културним eлементом, Центар за културу „Сирмијумарт“ организује  концерт – представу „Quod Fatum“. Одржаће се 31.10.2016. године у Позоришту „Добрица Милутиновић“, у Сремској Митровици, у 19 часова. Улаз је слободан.
Кроз музику и драмске сегменте, а у режији Тадије Милетића, музичари и глумци ће представити портрет, стваралаштво и антологијско пријатељство композитора Чајковског и Надежде фон Мек. Иако се никада нису састали, између 1877. и 1890. године разменили су преко 1200 писама. Тада су настала и нека од композиторових најзначајнијих дела - „Виолински концерт“, опера „Евгеније Оњегин“, балети „Успавана лепотица“, „Лабудово језеро“...
У улози Петра Иљича Чајковског ћемо видети Александра Вучковића, а Надежду фон Мек тумачи Тамара Радовановић. Композиције Чајковског ће изводити музичари Милош Чорлија (виолиниста), Дина Чубриловић (пијанисткиња) и Стеван Каранац (тенор).