Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Концерт фолклора „Три јабуке и полак“

    Фолклорни спектакл „Три јабуке и полак“ је концерт три фолклорна ансамбла, који ће традиционалном игром,  раскошним ношњама, народном песмом и музиком, приказати народне обичаје са простора Војводине и различитих крајева Србије.
Домаћин је Фолклорни ансамбл „Бранко Радичевић“ Центра за културу „Сирмијумарт“, а на концерту ће гостовати Ансамбл народних игара и песама „Ђидо“ из Бечеја, као и играчка група СКУД „Свети Сава“ из Шида. Шидска фолклорна група је ове године обележила 20 година постојања, прелепим концертом на ком је гостовао митровачки ансамбл, коме је, поводом дугогодишње сарадње двају ансамбала, уручена Светосавска плакета. У децембру прошле године, ова три ансамбла наступила су у Бечеју на целовечерњем концерту, одржаном у помен Браниславу Рогановићу, оснивичу бечејског „Ђида“.
Гост концерта је Александра Падров, вокални солиста РТВ Нови Сад и Тамбурашки оркестар „Срем“, митровачког центра за културу.
Концерт ће се одржати у Позоришту „Добрица Милутиновић“, у суботу 14.марта 2015. године са почетком у 19,30 сати. Цена улазнице је 100 динара, а за организацију овог фолклорног догађаја задужен је Центар за културу „Сирмијумарт“.