Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

КОНЦЕРТ ГРАДСКОГ ХОРА И НАРОДНОГ ОРКЕСТРА СИРМИЈУМАРТА

    Концерт „'АЈДЕ ЈАНО...“, Градског хора и Народног оркестра Сирмијумарта, одржан је у Позоришту „Добрица Милутиновић“. Организатор концерта је Центар за културу „Сирмијумарт“.
Многобројна публика је, уживајући, слушала разноврстан репертоар композиција које су део народне баштине. Успешно су је представили чланови Градског хора и Народног оркестра. Сценском наступом, показали су да су увежбани и квалитетни извођачи.
Чланови Градског хора, под диригентском палицом Иване Шевић, извели су неколико композиција самостално и у пратњи Народног оркестра. Након прве композиције „Киша“, уследила је, до краја програма, и киша аплауза публике.
Народни оркестар, под управом Владимира Марушића, подсетио је присутне на лепоту композиција народног мелоса. Она се испољила у различим ритмовима, вештом музицирању и сазвучју удараљки, жичаних, дувачких и инструмената са диркама. Почев од композиције „Свилен конац“, низале су се и нити живахних тонова игара, којe су, такође, измамилe бројне аплаузе публике.
Посебну ноту читавој вечери и доживљају дале су и гошће концерта - чланице Женске певачке групе „Српски дом“, које негују изворно певање. Специфичном техником вокалног извођења, стварале су, без употребе инструмената, посебну „музику“.
Овај концерт је показао да у нашем граду, при Центру за културу „Сирмијумарт“ и ван њега, постоје достојни чувари народног блага и да га квалитетно представљају. То је потврдило и њихово извођење на бис, али и велико интересовање публике за презентовани део музичке традиције.