Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

KОНЦЕРТ „ОПА, ОПА, МОРА ДА СЕ КЛОПА”

  Свет музике нераздвојни је део света детињства. Основне музичке појмове и вештине, кроз песму, игре и музичке приче, усвајају и развијају и најмлађи. Путем музичке активности (певање, свирање, музичке игре), радо комуницирају са светом, вршњацима, одраслима, играју се и испољавају.

Музичко–креативни центар „Вивак” је право место за упознавање музике на креативан начин, учење и одрастање уз музику, усвајање многих вредности, кроз дружење, групно и индивидуално музицирање. Оаза је и „малаца музикалаца”, најмлађих вивака, који свој креативни израз спонтано исказују и кроз музичке наступе. Многи његови некадашњи „малци” данас су врсни музички зналци, који остају предани у намери да се и даље баве музиком.
Нераздвојни део Дечјег хора „Вивак” чини и распевани подмладак, тј. музичко забавиште, које окупља децу узраста од 3 до 6 година. Под стручним вођством и уз педагошки рад Тамаре Пајкановић се спремају да постану део музичког јата у ком је сваки вивак јединствен, спреман да се упусти и у заједнички лет у свом јату, а касније и у самостални. На том путу, значајно је да другима покажу како се за то припремају, шта умеју, јер много им значи и подршка одраслих.
Прилика за поменуто биће 27. јуна 2022. године, у 19 сати. Креативни музички центар „Вивак” одржаће концерт Дечјег хора „Вивак” ― музичког забавишта (деца узраста од 3 до 6 година), под називом „Опа, опа, мора да се клопа”. Пошто сваки вивак из јата воли и природу, сложно ће запевати у Амфитеатру Градског парка. Подршку ће им дати другари из Градског дечјег хора "Art Kids", Центра за културу „Сирмијумарт”. Специјални гости долазе из новосадског Студија „Жељко Весељко”, за анимирање и забаву деце.
Концерт организује Центар за културу „Сирмијумарт”. Све песме које ће бити изведене, писао је и „Вивку” поклонио Боро Мајданац, дугогодишњи пријатељ и сарадник Хора, аутор многих песама за децу. Не постоји хор који их није изводио. Члановима оба Хора, који ће весело запевати, као и Тамари Пајкановић, њиховом уметничком руководиоцу, велика је част и задовољство што ће баш они премијерно извести неке од Бориних песама.
Свимa који су ради да се придруже овом најмлађем „Вивковом” јату и друже се са Весељком и осталима, учесници, гости и организатор желе срдачну добродошлицу. Концерт је суфинансиран од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Војводине.