Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Концерт пијанисткиње Наде Колунџије

  У оквиру концертне турнеје, пијанисткиња Нада Колунџија ће у Сремској Митровици одржати концерт, под називом „Лујеве успомене ружа”. Уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и у организацији Центра за културу „Сирмијумарт”, концерт ће бити одржан 02.12.2022. године у 19 сати, у Галерији „Лазар Возаревић”.

Овим програмом савремене музике Нада Колунџија жели да подсети на недавно преминулог холандског композитора Луја Андрисена, чији је стваралачки допринос на музичком пољу огроман. Програм је осмишљен тако да се његове композиције смењују са комадима још три велика музичка ствараоца, а то су Маурицио Кагел (Аргентина), Гевин Брајерс (Велика Британија) и Давид Ланг (САД). Нит која обједињује програм је веза са традицијом. Она се може наслутити већ и по називима композиција ― валцер, токата, етида, песма. Композиционим поступцима, контекстом и концепцијом дела, композитори се поигравају са слушаоцу блиским елементима традиционалног језика и његовим очекивањима. Кроз ову призму, која прелама старо и ново, добија се осећај блискости и сигурности.
Нада Колунџија је рођена у Београду, где је магистрирала на Музичкој академији, у класи професора Душана Трбојевића. Усавршавала се на Музичкој академији „Франц Лист” у Будимпешти, у класи чувеног пијанисте и професора Золтана Кочиша. Пасионирана је промотерка савремене музике. Свој репертоар стално проширује новим композицијама иностраних и домаћих савремених аутора. Остварила је изузетно велики број концерата у земљи и иностранству. Гостовала је на бројним фестивалима и добитница је интернационалних награда и признања. Редовно наступа са својим братом Јованом Колунџијом.