Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Концерт „Разговори” за две флауте

   Концерт „Разговори”, за две флауте, на ком ће наступити флаутисти Стана Крстајић и Дејан Гаврић, биће одржан 13.04.2018. године у „Музеју Срема” у 20.00 часова. Организује га Центар за културу „Сирмиумарт”, а улаз је слободан.

Кроз специфичан музички разговор флаута, одабрани репертоар композиција и своје умеће, ови врсни, реномирани уметници испричаће различите приче, изводећи композиције домаћих и иностраних композитора  -  Живковић, Јовановић, Вељановић, Петрасси, Муцзyнски и други. Неке од њих имаће своју светску премијеру на овом концерту.
Стана Крстајић је дипломирала на Факултету музичке уметности у Београду и магистрирала на Музичкој академији у Минхену. Од 2003. године свира Пеарл флауту и тада је изабрана за њеног светског промотера. Стана је соло флаутисткиња Београдске филхармоније.
Дејан  Гаврић је дипломирао на Музичкој академији у Београду 1988. године. Затим је студирао и дипломирао на Фолкњанг Хоцхсцхуле у Есену. Током студија и након њих, добио је многе награде међународног значаја. Био је соло флаутиста Театра и филхармоније у Есену, Нове филхармоније Вестфалена (Њестфален) и Филхармоније у Грацу. Од 2002. године је редовни професор за флауту и камерну музику на Високој школи за музику Универзитета у Мајнцу.
Поменути флаутисти су имали бројне наступе у Републици Србији, Италији, Великој Британији, Шпанији, Француској, Америци, Јапану и још неким земљама.