Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

КОНЦЕРТ „СЛИКЕ”

  Концерт „СЛИКЕ”, који ће се реализовати под менторством Тамаре Пајкановић, окупиће неколико младих талентованих заљубљеника у музику, а то су: Валентина Малишевић и  Огњен Мишура (дуо),  Мирослав Јурковић (гитара), Владимир Радмановић (бас гитара),  Зорана Николић (виолина), Нађа Ордагић (клавир) и Владимир Јаношевић (бубњеви). Они су творци јединствених „акустичних слика”. Обојили су их стваралачким импулсима, проткали мислима, осећањима, a осликали вештином компоновања. На сцени ће их оживети и представити умећем музицирања, ведрином, спонтаношћу и позитивном енергијом. У томе ће им неизмерно помоћи и специјални гости концерта ― чланови Градског дечјег хора "Art Kids", Центра за културу „Сирмијумарт”, који ће наступати такође под управом Тамаре Пајкановић. Све ће то допринети да „акустичне слике” буду употпуњене и визуелним сликама. Програм ће водити Сара Симеуновић.

Аутор текста за композицију „Слике” је Огњен Мишура, музику је написала Валентина Малишевић, а аранжман је урадила Марија Јовановић.
Валентина Малишевић и Огњен Мишура су почели да се баве певањем још као трогодишњаци. Вођени љубављу према музици, певању и свирању, постају активни чланови Дечјег хора „Вивак”, затим Дечјег црквеног хора „Благослов”, као и Градског дечејг хора "Art Kids". На путу музичког сазревања усмерава их и бодри и Тамара Пајкановић. Валентина и Огњен освајају многобројне награде на домаћим и међународним фестивалима, што их мотивише да буду још бољи, да себе и наш Град још много пута свуда достојно репрезентују, осликавајући неке нове слике. А пошто ове младе ствараоце на пољу музичке уметности повезују и дугогодишње пријатељство и сарадња, удружили су снаге у дуо и заједничку жељу да овај концерт буде једна од првих слика које ће, као такви, несебично поклонити свом Граду, суграђанима, драгим особама, пријатељима... И у тој намери имаће и Тамарину подршку и подршку другова музичара на сцени.
Сви који желе да својим присуством увеличају овај акустично-визуелни доживљај и да уживају у поменутим сликама то ће моћи да учине доласком у Позориште „Добрица Милутиновић”, 25. маја 2022. године у 19.30. Организатор концерта је Центар за културу „Сирмијумарт”.