Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Концерт „Славујев пој”

  Годишњи концерт Тамбурашког оркестра „СРЕМ”, под називом „Славујев пој”, биће одржан 17. јуна 2022. године у 20 сати у Галерији „Лазар Возаревић”. Организује га Центар за културу „Сирмијумарт”.

Као једна од дугогодишњих секција „Сирмијумарта”,  Оркестар окупља младе који, својим трудом, радом и наступима, успешно негују традицију извођења и очувања тамбурашке музике. У томе значајну улогу има Зорица Опачић, уметнички руководилац и диригент Оркестра и ауторка бројних аранжмана, писаних за композиције тамбурашке музике. Разноврстан и широк извођачки репертоар је одувек био део идентитета Тамбурашког оркестра „СРЕМ”, а тако ће бити и на овом концерту.
У складу са поменутим, једно јунско вече у Сремској Митровици улепшаће и специфични „пој тамбура” младих ентузијаста, који ће извести композиције традиционалне, филмске и озбиљне музике, под управом Зорице Опачић, која је и аутор аранжмана за њих, као и гостију концерта ― чланова Тамбурашког оркестра Музичке школе „Петар Кранчевић” из Сремске Митровице.
Организатор и извођачи упућују топлу добродошлицу на концерт свим љубитељима тамбурашке музике, што ће концертно вече учинити још лепшим.