Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

КОНЦЕРТ „ТОН ПО ТОН”

  Цвет по цвет и боја по боја, расути по зеленом ћилиму, доносе прве наговештаје пролећа. Уз пој птица, прве пролећне дарове и слике природе, весник доброг расположења и извор радости могу да буду и музика и песма: нота по нота, градећи композицију, глас по глас, градећи склад и сагласје. 

Као што ласта по ласта чини пролећно јато, а дете по дете хор, мелодије се могу, тон по тон, стапати у концерт. Ношене пролећним лахором, на крилима музике, стижу до свих који их с нестрпљењем ишчекују, видећи у њима и сваку нову радост, ноту ведрине, могућност за дружење. Управо је то леп повод за нови сусрет и почетак: овогодишње ведро и распевано музичко пролеће.
Концертом „Тон по тон” биће поздрављени пролеће и смирај једног новог пролећног дана, 29. марта 2023. године, у Барокној сали „Музеја Срема”, с почетком у 19 сати. Сценским наступом ће га свима даровати чланови Градског хора "Art Kids”, Центра за културу „Сирмијумарт”, под диригентском палицом Тамаре Пајкановић, уметничког руководиоца Хора.
Као својеврсни пролећни дар, нанизан је разним мелодијама и испреплитан гласовима деце, украшен ватрометом распламсалих нота, живахним ритмовима, ведрином и искреним дечјим осмесима. Добродошлица је и пролећним радостима и свима који музику доживљавају као међусобно даривање, дружење и уживање. У то име, добродошлицу упућује и организатор: Центар за културу „Сирмијумарт”.