Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ЛЕГИОНАРСКИ КАМП

    Центар за културу “Сирмијумарт“ у сарадњи са Музејем Срема, у суботу 16. маја 2015. године, са почетком у 18 часова, организује „Легионарски камп“ у Градском парку. Ова необична интерактивна поставка реализује се у оквиру манифестације “Музеји Србије десет дана од 10 до 10“, која обухвата и Европску ноћ музеја и Међународни дан музеја, а коју у Сремској Митровици организује Музеј Срема.
До касних вечерњих сати, у парку царског града Сирмијума, биће постављени римски шатори, тезге, борбена арена и катапулт, a парком ће се шетати легионари и римљанке. Пред посетиоцима ће се изводити легионарске вежбе (чувена римска борбена формација „корњача“), а најмлађи ће моћи да гађају из лука са безбедним стрелама, и бацају римска копља (пилуме) у мету. У амфитеатру Градског парка биће постављен ринг где ће посетиоци моћи да се боре безбедним мачевима и штитовима.
Целокупан програм ће се одвијати под будним оком тренера стреличарства, а камп ће бити издвојен, ограђен и под надзором ради безбедости учесника и посетилаца.