Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

„МАГИЧНИ ТРГ“ СРЕМСКА МИТРОВИЦА

    У сусрет новогодишњим празницима, на Тргу Ћире Милекића је 24. децембра почела НОВОГОДИШЊА МАНИФЕСТАЦИЈА „МАГИЧНИ ТРГ“, под покровитељством Града Сремска Митровица, а у организацији митровачких установа културе, вођених Центром за културу "Сирмијумарт".
Током трајања целодневног програма, који је одржан током викенда 26-27. децембра, релизоване су бројне културно-уметничке и забавне активности, намењене деци различитог узраста, као и одраслима.
Посебну радост и задовољство деци је донело бесплатно фотографисање са Деда Мразом који свако дете обрадовао слатким пакетићем, а посебна атракција „Магичног трга“ су ирваси и Деда Мразове санке, израђени у Едукативном центру „Кардаш арт". У бесплатној школи клизања посетиоци су могли да открију чари клизања на леду, а своје умеће су представиле и чланице Клизачког клуба „Младост“ из Београда. Најмлађе су обрадовали и улични забављачи, кловнови, балонџије, штулаш, пантомимичар, карикатуриста и магија новогодишњег шминкања. Аниматори су оживели ликове Елзе и Снешка Олафа, из анимираног филма „Залеђено краљевство“, али и Микија и Мини, што је био повод за још једно заједничко дружење. Сви су уживали и у музичким чаролијама неколико митровачких дечјих хорова, новогодишњим позоришним представама и „џипси“ перформансу.
У Градском парку су постављене дрвене кућице, а различите производе су изложили многи излагачи, па сваки посетилац има прилику да ужива у богатој понуди слаткиша, гурманских специјалитета, топлих напитака, као и да купи украсе и предмете са новогодишњим мотивима.
Овогодишња манифестација је и хуманитарног карактера. Куповином „ЦРВЕНОГ ИРВАСОВОГ НОСА“, који је се продају на свим тезгама на Градском тргу, обезбеђују су новчана средства намењена митровачким удружењима за помоћ особама са аутизмом и Даун синдромом.
Новогодишње тезге биће постављенњ на „Магичном тргу“ до 31. децембра када нас од 22:30 очекује шабачки бенд „JuiceSky“ и ватромет у поноћ.
Бесплатне фотографије са Деда Мразом могу да се преузму у просторијама „Сирмијумарта“ на адреси Вука Караџића 10, Сремска Митровица, од 5. јануара 2016. године (09:00-14:00).