Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

„МЕСЕЧИНА ЗАСИЈА НА ВРАТА“

    Годишњи концерт Фолклорног ансамбла "Бранко Радичевић" Центра за културу "Сирмијумарт", одржан је на игралишту "Партизана" у Сремској Митровици, 23. и 24.јуна 2016. године. Концерт у организацији Центра за културу "Сирмијумарт", носио је назив "Месечина засија на врата", а трибине "Партизана" биле су, оба дана, испуњене до последњег места.

У четвртак 23.јуна представили су се дечији ансамбли са гостима из Босута, Манђелоса и Гргуреваца, а дан после наступио је Први ансамбл и Ансамбл ветерана. На концерту је учествовала и женска група певача овог ансамбла, као и гости: Марија Ратков, млада вокална солисткиња из Манђелоса, и Владимир Балашћак, глумац. Играче су током дводневног концерта пратили Народни оркестар Сирмијумарта и Тамбурашки оркестар "Срем". Традиционалне инструмента свирао је мастер етномузиколог Еди Тајм, дугогодишњи члан ансамбла и оркестра Сирмијумарта.

Током концерта уручене су и захвалнице члановима Ансамбла који одлазе на студије, за допринос фолклорном стваралаштву у оквиру овог Ансамбла.

На програму концерта нашло се неколико игара које се не изводе често на концертима ФА "Бранко Радичевић", али се налазе на његовом богатом кореографском репертоару. Концерт "Месечина засија на врата" обележио је завршетак успешне пролећне сезоне, после чега чланови митровачког фолклорног ансамбла одлазе на заслужен одмор...до 11.августа, када ће као домаћин, учествовати на отварању 13. међународног фестивала фолклора "Срем Фолк Фест".