Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

МУЗИЧКА ПРЕДСТАВА „ИГРА ВЕТРА”

  Ветар, наш чест невидљиви пратилац, путник који без карте путује на сопственим крилима и до најдаљег кутка Земље, древни становник свих поднебља, за ког не постоје границе, ужива у својим путовањима, друштву деце и враголијама. Тај Враголанко може лако да се подвуче под дедин шешир, да као прави виртуоз загуди и да затитра струне ваздуха, вине се увис, шапне тајну, направи пометњу међу нотама... Он је и (не)очекивани посетилац, који често и доноси и односи, Радозналко који воли да открива, па се неретко и пришуња, чекајући прилику да нас изненади. Час је дете, вољно да се игра, час одрастао, спреман да „испраши”... За трен је и уметник, нестрпљив да заигра, заврти се као чигра...

Као биће нежног и великог срца, Невидљивко који увек свуда стиже, вољан да са другима нова искуства ниже, решио је да му 22. јуна 2022. године наредно одредиште буду Сремска Митровица и Позориште „Добрица Милутиновић”. Да би то и остварио, у сусрет му је, као организатор, изашао Центар за културу „Сирмијумарт”.
У својој лепоти, моћи и намери, као пажљиви посматрач начина живота којим деца у ово модерно време живе, овога пута приказаће нам се у несвакидашњем издању ― кроз Музичку представу „Игра ветра”, која почиње у 19 сати и 30 минута. Текстом ју је оживела Вера Сладић, професор књижевности. Музиком је оденула Тамара Пајкановић, уметнички руководилац Градског дечјег хора "Art Kids", Центра за културу „Сирмијумарт”. Аранжманом је употпунила Марија Јовановић, а гласом виолина је прошарала Зорана Николић. Чланови Хора "Art Kids", са диригентом Тамаром Пајкановић, угостиће овог специјалног госта, помоћи му да исприча и ову важну причу и да заједно заиграју „Игру ветра”. Сви који су радознали, спремни да се у њу упусте, са вечитим Пустоловком и члановима Хора, биће богатији за једно ново и лепо музичко искуство, путовање без граница, на крилима ветра... А он ће и након тога путовати, доносити и односити, ширећи и даље своја крила за све оне, широм света, спремне да га угосте, саслушају, с њим се поиграју и с њим заиграју.