Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ПИЈАНИСТИЧКИ СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ ARYO WICAKSONO (USA)

    У уторак 1.марта 2016. у Сремској Митровици, у свечаној сали Митровачке гимназије, пијаниста Aryo Wicaksono из Сједињених Америчких Држава, одржаће солистички концерт, са почетком у 19:30. Организатор је Центар за културу “Сирмиjумарт”, а улаз на концерт је бесплатан.


На концерту ће бити изведене композиције Баха, Скарлатија, Супрана, Рахмањинова, Шопена, Вагнера и Листа, композиције које се сврставају у капитална дела клавирске литературе.

КРАТКА БИОГРАФИЈА:

Окарактерисан као “виртуозни таленат који нуди изврсну комбинацију одличне технике и нежне експресивности” у “SF Examiner” после концерта у Сан Франциску, Aryo Wicaksono је остварио богату концертну активност свирајући као истакнути солиста и као члан камерних састава широм Сједињених Америчких Држава, Канаде, Азије и Европе.

Један је од менаџера међународног удружења музичара Aryo Wicaksono, консултант за развој музичких програма за универзитете и академије у југоисточној Азији, Уједињеним Арапским Емиратима и Ванкуверу (Канада).
Извршни је и уметнички директор  Yogyakarta International Music Festival Academy, предавач је на тему развоја каријере у музици, као и неопходности уметничке едукације у 21. веку на Универзитету у Аризони, Сан Дијегу и на Тајланду.

Aryo Wicaksono живи и ради у Њујорку.