Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Представљање књиге „ВРЕМЕ ОРХИДЕЈА“

   Представљање књиге ауторке Сузане Рудић „ВРЕМЕ ОРХИДЕЈА“ биће одржано у уторак 21.06.2016. године у Арт клубу „Сирмијумарта“, у Сремској Митровици, у 18 часова. Организатор је Центар за културу „Сирмијумарт“ у сарадњи са Књижевном заједницом Сремска Митровица, а улаз је слободан.

Сузана Рудић, млада песникиња из Руме, а уједно и студент Академије уметности у Новом Саду (Ликовни департман – вајарство), добитница је две међународне награде за књижевно стваралаштво. Збирком песама „ВРЕМЕ ОРХИДЕЈА“, свој таленат, уметнички дар и стваралачку душу презентује кроз поетски израз, говорећи кроз метафоре о времену у ком смо живели и у ком живимо, настојећи да стиховима нешто покрене, преокрене. Инспирацију налази у окружењу, искуству, филозофији живота и ситуацијама које доносе радост, љубав, туга, рефлексије о животу, али и у човековим поступцима и осећањима, животним путевима, сећањима, истинским вредностима које треба чувати... Исказујући свој поглед на свет, своје емоције и мишљење, читаоцу шаље јасне поруке које провејавају из социјалних слика, призора природе и снажно исказаних осећања преточених у стихове.
У програму учествују Сузана Рудић, Мирјана Марковић, Емир Соколовић, Владислава Белановић Шевић, Александар Крстајић и чланови Рецитаторског студија „Калиопа“ Центра за културу „Сирмијумарт“.