Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Промоција књиге ,,Мед и Жуч“ Веселина Шљиванчанина

     У организацији Центра за културу „Сирмиjумарт”, у среду 25. фебруара, са почетком у 18,00 часова у Библиотеци „Глигорије Возаровић“ у Сремској Митровици, одржаће се промоција треће по реду књиге Веселина Шљиванчанина - ,,Мед и Жуч“. Његова прва књига зове се „Сине, буди човек”, после чега је настала и „Бранио сам истину” у којој детаљно описује тешке затворске дане у хашком трибуналу, али и беспоштедно открива понашање других оптуженика.
Књига ,,Мед и Жуч“ по речима аутора говори о добу када су га сви волели, хвалили и тапшали по рамену, па је дошло време када су га хапсили и разбијали му стан, да би у другом делу књиге аутор описао суђење у Хагу и навео цитате из пресуде која му је изречена. Део књиге је посвећен пријатељима који су помагали њему и породици, као и бројним писмима и телеграмима подршке која је добијао од непознатих људи из Србије и шире.
Веселин Шљиванчанин је пензионисани официр Југословенске народне армије и Војске Југославије, са чином пуковника. Осим аутора, о књизи ће говорити проф. др Слађана Миленковић, доктор књижевних наука, a програм води Александар Крстајић, глумац.