Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ 'СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО'

    У организацији Центра за културу „Сирмијумарт“, 20.04.2017. године, у „Арт клубу Сирмијумарта“, у 19 часова, биће одржана промоција књиге „Српско срце Јоханово“, аутора Веселина Џелетовића. Гост промоције је архимандрит Стефан Вучковић, старешина манастира Велика Ремета. Улаз је слободан.
Веселин Џелетовић је писац са Косова и Метохије, члан Удружења књижевника Србије и Међународне федерације новинара (IFJ). Председник је Удружења писаца „Поета“ и научни сарадник Српске краљевске академије научника и уметника. Објавио је више књига и добио је престижну награду „Матија Бан“ коју Општина Чукарица додељује заслужним појединцима за допринос култури.
Поема-роман „Српско срце Јоханово“, заснована на истинитом догађају, представља документовано сведочење о страдању српског народа и трговини људским органима на Косову и Метохији. Основа за његово писање била је поема која је испевана 2006. године о Немцу који носи срце Србина, киднапованог на Косову и Метохији 1999. године.  Аутор је за роман добио Специјално признање Академије „Иво Андрић“ и Орден Централне козачке војске Руске Федерације.
Роман је доживео 13 издања (тренутно је у припреми четрнаесто) и преведен је на енглески, руски, француски, немачки, македонски, словачки, румунски и јерменски језик.