Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Промоција књиге „Комад слагалице наше приче“

  Центар за културу „Сирмијумарт“ организује промоцију књиге „Комад слагалице наше приче“, ауторке Милене Илић. Одржаће се 18.05.2021. године у 17 сати у Лапидаријуму „Музеја Срема“, а у случају лоших временских прилика у Барокној сали „Музеја Срема“.

Милена Илић пише поезију од средњошколских дана. Припада генерацији савремених младих песника. Песме објављује у више књижевних часописа, листова и зборника савремене поезије. Награђивана је у Нишу, Горњем Милановцу, Краљеву, Крагујевцу, Костолцу, Сремској Митровици. Њена прва књига, под називом „Аорист стрепње“, објављена је 2009. године.
Поред ауторке, у програму учествују Мирјана Марковић, председник Књижевне заједнице Сремска Митровица и књижевник, Слађана Миленковић, професор и доктор српске књижевности, Недељко Терзић, писац и књижевни критичар. Програм води Сандра Штетина. Наступом Иване Маркетановић и Дражена Марека, поетска реч биће употпуњена и музичком нотом.
Поступајући у складу са препорукама Кризног штаба, организатор промоције обавештава поштоване суграђане да је број посетилаца ограничен, да су места за промоцију заузета и да су присутни обавезни да носе заштитне маске.