Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МИЛАНА СУБОТИЋА

 Центар за културу „Сирмијумарт” организује промоцију књиге „Богогласни славуји: симболика птица”, аутора Милана Суботића. Одржаће се 8. децембра 2022. године у 18 сати у „Музеју Срема”.

Милан Суботић је рођен 1990. године у Сремској Митровици.  Основне академске студије завршио је на Одсеку за српску књижевност Филозофског факултета у Новом Саду, а 2020. године је на истом уписао и трећи степен студија, смер Књижевност и језик. Објавио је неколико стручних радова, збирке прича и есејску студију. Страствени је проучавалац књижевности.  Дело „Богогласни славуји: симболика птица” представља значајан допринос систематизацији нових сазнања о српској средњовековној књижевности.
Програм промоције ће водити мср Сандра Штетина. О књизи ће, поред аутора, говорити Андрија Поповић, историчар и директор „Музеја Срема”, Мирјана Марковић, председник  Књижевне заједнице Сремска Митровица. Одломке из књиге ће читати Јована Јокић, а у музичком делу програма ће наступити Етно-група „Српски дом”, под уметничким вођством Иване Маркетановић.