Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Промоција књиге „Неоткривена земља”

  Откривати неоткривено је чест мотив који појединца усмерава да трага, ствара, испољава се и кроз различите стваралачке продукте комуницира са другима. Један од начина је и писана реч. У поменутом се већ дуги низ година успешно потврђује наша суграђанка Татјана Миливојчевић, чија су књижевна дела заступљена у многим збиркама и запажена на бројним конкурсима у нашој земљи и ван ње.

Перспективна и оригинална, Татјана ствара светове и приче у којима се преплићу фантазија и реалност, па је тиме и путница кроз ходнике времена, свеколике просторе осликане имагинативношћу, нарацијом, симболиком... Путујући тако, обилази различите градове и земље, стиже до бројних фестивала у региону. Један од њих је и Фестивал фантастичне књижевности „Рефестикон” („Refesticon”), који се одржава у Бијелом Пољу у Црној Гори, а  окупља многобројне европске писце. Међународна књижевна награда бронзани „REFESTICON Avatar” за необјављену збирку прича додељена јој је баш ту и припала јој је одлуком међународног жирија. Уз то, њене приче су емитоване и на Радију Бијело Поље.
Радост откривања и стварања је увек лепша када се са другима дели. Барокна сала „Музеја Срема” биће 10. маја 2024. године место откривања „Неоткривене земље”, збирке кратких прича, али и сусрета свих који су радознали да са ауторком и њеним гостима крену на једно фантастично путовање у свет прожет: низом различитих дешавања, необичним пределима, трагањем за одговорима на многа животна питања... Путовање почиње у 19 сати. Кроз њега ће Вас водити Јелена Шуљманац Милошевић, модератор, а музиком ће га пратити Тодора Стојиновић, кантауторка. О књизи ће говорити ауторка и поменути међународни жири, док ће својом врсном интерпретацијом одломке оживети глумац Александар Крстајић.
Центар за културу „Сирмијумарт”, организатор промоције, упућује свима добродошлицу на ово незаборавно путовање и дружење.