Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Промоција песничке збирке Катарине Сарић 'Смрт Мадам Дупин'

  Позивамо вас на промоцију песничке збирке Катарине Сарић "Смрт Мадам Дупин" која ће се одржати у четвртак 28. октобра у ЗКС – Арт клубу са почетком у 18 часова, у организацији Центра за културу Сирмиумарт. Улаз слободан.

Катарина Сарић ствара и објављује између Будве и Београда. Пише друштвено ангажовану поезију, прозу и есеје. Аутор је дванаест самосталних издања, а заступљена је у бројним антологијама, зборницима, али и на свим важнијим регионалним књижевним порталима.

Смрт Мадам Дупин је награђена збирка поезије за 2021. Поетикум Издаваштва и објављена је у едицији Ине Светлости. Премијерно је отворила фестивал Књига под ферал у Старом будванском граду и НОФЕК у Новом Саду. Преведена на је француски језик и објављена у Бечкој издавачкој кући Енфант Сауваге, а тренутно се преводи и на македонски и бугарски језик.
Поеме из збирке посвећене су хероинама свога времена које су остале у сенци, попут Жорж Санд, којој је књига посвећена, али и Симон Де Бовоар, Лу Саломе, Александри Колонтај.
Књизевница је овом књигом желела да поручи девојчицама, девојкама, женама - како је пут освајања слободе "постајања женом" мукотрпан и дуг, али не и немогућ.