Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Промоција СРЕМ ФОЛК ФЕСТа на Београдском Сајму туризма 2016

    У суботу 20.02.2016. године на Сајму туризма у Београду, на штанду "ДИВАН ЈЕ КИЋЕНИ СРЕМ" промовисан је Међународни фестивал фолклора "Срем Фолк Фест", чији је оснивач и организатор Центар за културу "Сирмиjумарт" из Сремске Митровице.


"Срем Фолк Фест" је највећи и најпосећенији међународни фестивал фолклора у Србији који окупља фолклорне ансамбле из свих крајева света. Захваљуjћи "Срем Фолк Фесту" Сремска Митровица је добила епитет "град фолклора" и Фестивал је све препознатљивији на туристичкој мапи Сремске Митровице и Сремског региона.


У програму промоције "Срем Фолк Феста" учествовали су чланови митровачких фолклорних ансамбала "Бранко Радичевић", ХКЦ "Сријем-Хрватски дом", Мађарски културни центар "Срем" и Друштво за неговање украјинске културе "Коломејка", гајдаш Еди Тајм, хармоникаш Владимир Марушић и директор Фестивала Петар Самарџић.


Тринаести по реду "Срем Фолк Фест" одржаће се од 11-14. августа 2016. године на Житном тргу у Сремској Митровици, у предивном амбијенту ископина античког Сирмиjума.