Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

Промоција збирке песама Милене Илић

 У организацији Центра за културу „Сирмијумарт”, 22.12.2022. ће у Библиотеци „Глигорије Возаровић” , у 18 сати, бити одржана промоција књиге „Бег од отирача на којем пише добродошли”, ауторке Милене Илић. Као представница савремених поетских токова и песникиња младе генерације, бави се читаоцу блиским искуствима и темама.

  Кроз стихове, поруке и називе песама ове њене треће по реду књиге, осликано је оно што чини живот — суочавање са стварношћу, преиспитивања, успони, падови, љубав, стрепња... Речима су оживљене и многе околности које нас чине и немоћнима, као и многа питања на која често тражимо одговоре, живећи својствене нам животе. Кроз то се рефлектује и снага за поновним уздизањем, ослобађањем од љуштуре живота, жеља да се среди фиока хаоса и да се отрезни од пијанства животног. Све је то уобличено у четири песничка циклуса — „Ретки се ретко срећу”, „Фиока хаоса”, „Илузија времена” и „Посвета на реверу”.
Програм води Ивана Маркетановић. О књизи ће говорити Недељко Терзић, мср Сандра Штетина (рецензент књиге) и Мирјана Марковић, председник Књижевне заједнице Сремска Митровица. Песме ће читати Јована Јокић и Ненад Пајић. У музичком делу програма наступају Хајрудин Дурмановић и Сара Марин, чланица Студија модерног и класичног балета „Олена”.
Нека ове децембарске вечери добродошлица испред врата Библиотеке „Глигорије Возаревић”, у име ауторке и организатора, буде повод за пријатно дружење свих љубитеља поетске речи и за откривање Милениног стваралачког света, отвореног за све оне који у њега желе да завире.