Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

SM JAZZ&BLUES SPRING FEST

    Једанаести SM JAZZ&BLUES SPRING FEST одржан је у Сремској Митровици, у суботу 14. маја 2016. године у „Хрватском дому“. Фестивал је организовао Центар за културу „Сирмијумарт“, под покровитељством Града Сремска Митровица.
Фестивал је отворио састав „JAZz generacija“ (јаз генерација) који чине професори и ученици Музичке школе „Петар Кранчевић“ из Сремске Митровице. Без обзира на разлике у годинама, показали су да представљају квалитетан и складан спој упечатљивог музичког израза, младости и искуства стицаног и изграђиваног годинама.
Уследио је наступ групе „Milan Petrović Ouartet“, која је и 2012. године наступала на овом Фестивалу. Специфичним извођењем, харизмом и приступом, спојем инструметалног funkа, jazzа и bluesа, чланови квартета су допринели да публика осети непоновљив дух ауторства и оригиналности музике која представља спој истанчаног осећаја, професионализма и позитивних вибрација, успостављених са свим присутним љубитељима доброг звука.
Посебно музичко путовање, кретањем по шинама рок, блуз и поп музике, уследило је наступом састава „Шинобуси“ из Новог Сада, обојено посебним поетичним текстовима и музичким колоритом од блуза до савременог џеза и етно звука.
Као и сваке године, домаћин догађаја, митровачки састав "The Gamblers", потврдио је своју аутентичност, показавши да одлично влада свим елементима који су одраз настојања и успешности његових чланова да се већ више година крећу у водама блуза. „Митровачки коцкари“ затворили су овогодишњи Фестивал, истовремено исказавши задовољство и спремност да и следеће године буду спона која ће, популаризацијом ове врсте музике, спајати музичаре и људе и доприносити афирмацији културног развоја Града.