Цeнтaр зa културу Сирмиумaрт Срeмскa Митрoвицa
A | A

СамоКажем

  СамоКажем је прва web серија за тинејџере на нашим просторима и приказује се искључиво на webu – на званичној Facebook страници, на званичном YouTube каналу серије, као и на сајту www.samokazem.org.

Прича прати (не)обично лето у животу неколико девојака и младића. Они долазе из различитих земаља које се граниче једна са другом, али становници тих земаља ретко и нерадо прелазе те границе. Говоре различитим језицима, а одлично се разумеју. Деле исте снове и страхове, али до сада нису имали прилику да о томе причају. Упознали су се случајно, тако некако су и постали пријатељи...

СамоКажем је у фебруару 2014 у Лос Анђелесу  добила холивудску награду “Satelite award” у категорији “оригинални кратки формат” у конкуренцији 8 web серија (осталих 7 су америчке продукције).

Творци ове регионалне серије одржаће интерактивну радионицу - дебату о активном учешћу младих у позитивним друштвеним променама.

У уторак 15.04.2014. у просторијама “Арт клуба СИРМИЈУМАРТА” – бивши ЗКС одржаће се двочасовне радионице за ученике Гимназије “Иво Лола Рибар” (старт 12:00) и Економске школе “9.мај” (старт 15:00). Селекција ученика је рађена у сарадњи са професорима грађанског васпитања.

Оквир из кога ће се водити разговор је ђачки парламент, његове предности и мане са акцентом на алтернативним начинима организовања и самоорганизовања.

Водиће се разговор  о проблемима младих, ученичким виђењем проблема, где их уочавају и како се са тим проблемима носе.

Организатор радионица је Центар за културу “СИРМИЈУМАРТ”.